Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сім’ї в Росії витратили 137 млрд руб. з материнського капіталу за півроку

П'ятниця, 03 серпня 2018 15:58

Як пише INTERFAX.RU, Пенсійний фонд Росії (ПФР) відзвітував про витрачання материнського капіталу російськими сім'ями з початку року.

"За шість місяців 2018 року Пенсійний фонд Росії видав 328,3 тис. Сертифікатів на материнський капітал і задовольнив 382 тис. Заяв сімей про розпорядження коштами на загальну суму 137,2 мільярда рублів", - йдеться в повідомленні прес-служби Пенсійного фонду, що надійшов в "Інтерфакс" в п'ятницю.

Велика частина заявників витратили маткапітал на поліпшення житлових умов - з такими заявами звернулися 97,8% сімей (загальна сума - 134,3 млрд рублів). Третина сімей на ці гроші купили нове житло, направили його на будівництво або компенсували раніше понесені витрати. Дві третини скористалися маткапіталом, щоб погасити кредит або внести перший внесок по іпотеці.

У ПФР констатують зростання числа сімей, які вирішили за допомогою маткапіталу оплатити навчання дитини: число таких заяв за півроку збільшилася з 12,4 тис. До 50,6 тис. При цьому 7,6 тис. Сімей вирішили оплатити за допомогою маткапіталу дитячий сад або ясла.

Ще 13,1 тис. Сімей вирішили направити кошти маткапіталу на щомісячну виплату по народженню другої дитини. "За півроку Пенсійний фонд прийняв 13,1 тис. Заяв сімей про щомісячну виплату і направив сім'ям 453 млн рублів", - відзначили в ПФР. На виплату мають право сім'ї з доходом на одного члена сім'ї не вище 1,5 прожиткового мінімуму працездатного населення.

Всього 297 сімей вирішили направити кошти материнського капіталу на формування пенсійних накопичень, лише 35 сімей оплатили маткапіталом послуги та товари для дітей-інвалідів.

З початку дії програми материнського капіталу число виданих російським сім'ям сертифікатів досягло 8,7 млн. Обсяг спрямованих за програмою коштів перевищив 2,17 трлн рублів, сказали у фонді.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%