Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

NASA сьогодні збирається запустити зонд до Сонця

Субота, 11 серпня 2018 10:45

Перший космічний апарат, який полетить прямо до Сонця, готовий стартувати в суботу для місії із дослідження атмосфери зірки. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

Зонд Parker Solar Probe розміром з автомобіль і вартістю 1,5 млрд доларів планується запустити на ракеті Delta IV Heavy з мису Канаверал в американському штаті Флорида під час 65-хвилинного вікна для запуску, яке відкривається в 3:33 ранку за місцевим часом.

Під час підходу до Сонця ближче, ніж будь-який космічний апарат в історії, головна мета безпілотного зонда - дослідити корону - незвичайну атмосферу навколо Сонця.

"Ми збираємося потрапити у такий район, від якого захоплює дух, де сонячний вітер, як ми вважаємо, буде прискорюватися", - сказав директор відділу із вивчення планет NASA Джим Грін.

Корона не лише у 300 разів гарячіша, ніж поверхня Сонця, але вона також викидає потужні плазмові й енергетичні частинки, що може спровокувати геомагнітні космічні шторми, які можуть завдавати серйозної шкоди на Землі, порушуючи роботу енергосистем. Ці сонячні спалахи погано вивчені.

"Зонд Parker Solar Probe допоможе нам краще прогнозувати, коли хвилювання у сонячному вітрі можуть вразити Землю", - сказав учений проекту, професор Мічиганського університету Джастін Каспер.

Більші знання про сонячний вітер і космічні шторми також допоможуть захистити майбутніх дослідників космосу, коли вони відправляться до Місяця або Марса.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%