Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Страховики Росії запропонували обмежити термін звернення за виплатами по ОСАГО 5 днями

Вівторок, 14 серпня 2018 10:41

Страхові компанії в цілях боротьби з недобросовісними Автоюрист запропонували Мінфіну Росії ввести п'ятиденний термін, протягом якого автомобілісту потрібно повідомити компанії про страховий випадок по ОСАГО, щоб отримати виплату, пише в понеділок газета "Ведомости" з посиланням на проект поправок до закону про ОСАГО, підготовлених російським союзом автостраховиків (РСА), пише interfax.

Чинний закон про ОСАГО обмежує термін звернення до страхової компанії лише в одному випадку: протягом п'яти днів потрібно повідомити про ДТП, оформленому без участі співробітників поліції ( "європротокол").

Виконавчий директор РСА Євген Уфімцев вважає, що п'ятиденний термін обмежить можливості для шахрайства, через те, що норма дозволить уникнути випадків, коли Автоюрист або шахраї заявляють про збиток через рік-півтора. Коли минуло стільки часу, розібратися в обставинах ДТП страховикам складно, а затримувати виплату або відмовляти в ній небезпечно через штраф.

Якщо таке обмеження введуть, то, щоб отримати виплату після закінчення п'яти днів, доведеться довести, що можливості заявити про збиток в строк не було, інакше страховик матиме право відмовити у виплаті, додав Уфімцев.

Представник Мінфіну не став коментувати виданню ставлення міністерства до ініціативи Союзу, пообіцявши, що його пропозиції будуть розглянуті. Так само вчинить і Центробанк, якщо отримає ці пропозиції, зазначив його представник.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%