Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайська «Norinco» запропонувала побудувати частину ж / д кільця в Підмосков’ї, Росія

Вівторок, 14 серпня 2018 11:21

Китайська компанія Norinco International готова взяти участь в будівництві південної ділянки "Кільцевій залізниці Московської області" протяжністю 74 км, випливає з листа заступника голови міністерства економічного розвитку РФ Михайла Расстрігін в уряд про хід підготовки до чергового засідання міжурядової комісії з інвестиційної співпраці, пише interfax.

Документ, з яким ознайомився "Інтерфакс", датований 2 серпня. Він є відповіддю на відповідний лист з апарату уряду від 21 червня. Відзначається, що ініціатором виступає Державний комітет КНР з розвитку і реформ (виконує функції секретаріату з китайської сторони; з російської відповідними повноваженнями наділене Мінекономрозвитку).

Проект оцінюється в $ 1 млрд. Як партнера вказано уряд Московської області (хоча магістральної ж / д інфраструктурою в країні володіє ВАТ "Російські залізниці", в компанії від коментарів відмовилися).

Територією Підмосков'я на видаленні 50-70 км від центру російської столиці проходить Велике кільце Московської залізниці, яке забезпечує транзит вантажів в обхід міста. У південній частині регіону воно пролягає по маршруту Воскресенськ-Михнево-Стовбова-Львове-Бекасово.

Також в документі йдеться, що китайська CRRC Corporation готова вкласти $ 100 млн у проект по локалізації в Московській області виробництва вагонів і дизельних локомотивів. Компанія висловила готовність створити підприємство без російського партнера.

Обидві пропозиції знаходяться "в опрацюванні" в Російському фонді прямих інвестицій, Мінекономрозвитку і міністерстві транспорту РФ.

Norinco (China North Industries Corporation) - китайська державна корпорація, що виробляє авто- і мототехніку, обладнання для геологорозвідки, товари хімічної та легкої промисловості, засоби озброєння. Займається цивільними проектами в будівельній сфері в КНР і за її межами.

CRRC Corporation займається випуском залізничного рухомого складу, є одним з найбільших його виробників у світі. Акції торгуються на фондових біржах Шанхая і Гонконгу.

Засідання міжурядової комісії проводяться щорічно - по черзі в РФ і КНР (в поточному році - в Китаї). У 2018 році пройшов ряд зустрічей секретаріатів комісії, черговий раунд переговорів з питань підготовки до засідання пройшов 7 серпня. Обидва проекти, які фігурують в листі, пропонується внести до переліку регулярно обговорюваних "на основі пропозицій, що надійшли від регіональних органів влади РФ і організацій".

У доданому до документа списку квітневих домовленостей робочих груп комісії міститься доручення секретаріату китайської сторони направити російським колегам інформацію про правила отримання дозволу на провезення метанолу залізницями для реалізації проекту з будівництва в Амурській області заводу з виробництва насіння соняшнику.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%