Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані протестують мережу 5G

Вівторок, 14 серпня 2018 11:54

У другому півріччі 2019 року в 4 регіонах Казахстану в пілотному режимі запустять п'яте покоління мобільного зв'язку - 5G. Про це на засіданні в уряді повідомив міністр інформації та комунікацій Даурен Абаєв, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«У наступному році в Шарм-ель-Шейх міжнародний союз електрозв'язку прийме стандарти, відповідно до яких 5G буде впроваджуватися в усьому світі. Ми зараз цю роботу з міжнародним союзом електрозв'язку ведемо, і стандарти будуть визначені. Разом з тим ми хочемо запустити пілотний проект в Алмати, Астані, Алматинської й Акмолинській областях. У цих 4 регіонах ми плануємо провести пілот в другій половині 2019 року », - розповів Даурен Абаєв.

Для пілотного тестування мобільного зв'язку 5G проведена робота по підбору частот в Астані, Алмати і Акмолинської, Алматинській областях та за погодженням з Міністерством оборони РК. Найближчим часом має бути визначити оператора зв'язку для проведення пілотного тестування технології 5G.

Відзначимо, що склалася світова практика показує, що нові покоління стандартів стільникового зв'язку розробляються з періодичністю раз в 10 років, так, в 1981 році впровадили перший стандарт - 1G, в 1992 році - 2G, у 2001 році - 3G і в 2010 році - 4G , впровадження стандарту 5G очікується до 2020 року.

На засіданні уряду, міністр прокоментував і питання закриття деяких телеканалів в Казахстані. За його словами, їм на зміну прийдуть 215 нових.

«Коли ми оголосили про те, що ми закриваємо 88 телеканалів, акцент адже був зроблений на інше. Мене, чесно кажучи, збентежило те, що акцент перемістився. Ми акцент зробили на тому, що в РК відкрилося 215 іноземних каналів. Такого за 25 років Незалежності не було. Зараз ми в правове поле все іноземні телеканали вивели. Тобто всі іноземні телеканали мають в РК представництва, в яких і працюють », - підкреслив Даурен Абаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%