Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані обласні управління вже почали переїзд в Туркестан

Середа, 15 серпня 2018 16:49

Акім Туркестанської області Жансеіт Туймебаєв доручив активізувати переїзд управлінь з Шимкента в Туркестан. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі акима.

У новому обласному центрі Жансеіт Туймебаєв оглянув будівлі державних установ. Він також ознайомився з ходом ремонтних робіт і доручив прискорити їх завершення. В цілому в Туркестан переїдуть 27 місцевих виконавчих органів зі штатною чисельністю 1203 людини.

Оголошено конкурс на кращу концепцію генплану Туркестану

На сьогодні більшість обласних управлінь вже переїхали та приступили до роботи. Відзначимо, що кошти на оренду службових приміщень, оренду квартир, надбавку до заробітної плати та ремонт будівель передбачені з резерву Уряду.

Разом з тим в даний час в Туркестані послуги населенню надають представництва 13 територіальних органів. Переїзд всіх державних органів здійснюється відповідно до затвердженого плану. Для повноцінного функціонування державних органів ведеться робота щодо забезпечення їх відповідною комунікацією і системами зв'язку. На потреби житла передбачено близько 700 місць в гуртожитках.

Держслужбовці, які переїдуть до обласного центру, отримають надбавку до зарплати в розмірі 20%, а до щорічного 30-денного оплачуваної відпустки буде додано 7 лікувальних днів за екологію. Крім того, понад щорічні виплати на оздоровлення виплачуватимуть матеріальну допомогу в розмірі однієї заробітної плати.

Крім цього, кожному держслужбовцю шляхом республіканського бюджету буде надана відповідна підтримка для оренди житла. Службовці, які працюють за договором, будуть забезпечені місцями в гуртожитках.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%