Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З 2019 року водії в Казахстані не будуть мати при собі страховий поліс

Середа, 15 серпня 2018 15:48

З 1 січня 2019 року абоненти страхових організацій зможуть укладати договори страхування в електронній формі з використанням інтернет-ресурсів і оформити страховий поліс в електронній формі. Легітимність електронного поліса закріплена нормами закону з питань страхування і страхової діяльності, ринку цінних паперів. Зміни в документ були затверджені 2 липня поточного року, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

У Національному банку РК уточнили, що можливість укладення електронної форми договору вводиться за всіма видами обов'язкового і добровільного страхування.

З введенням онлайн-страхування виключається обіг паперових полісів за договорами обов'язкового страхування. Факт укладання договору страхування буде перевірятися шляхом направлення запиту в єдину базу даних по страхуванню. Автовласникам не потрібно буде пред'являти співробітникам адміністративної поліції страховий поліс.

Введення онлайн-страхування дозволить здешевити вартість страхування для населення і бізнесу, укладати договори безпосередньо через інтернет-ресурси страхових компаній без відвідування офісу або участі посередників, а також прискорить отримання страхових виплат.

Страхові компанії мають право надати знижку до 10% при укладанні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів в електронній формі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%