Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США розпочали доставку продуктів самокерованими автомобілями

Понеділок, 20 серпня 2018 09:46

Американська мережа супермаркетів Kroger Co і стартап з розробки технологій автономного водіння Nuro оголосили про запуск сервісу доставки продуктів за допомогою робомобілів в Скоттсдейлі (штат Арізона).

Для початку в експерименті задіяний лише один торговий пункт — продовольчий магазин компанії Fry’s Food Stores of Arizona, що входить до складу Kroger. Його клієнти зможуть розміщувати замовлення через веб-сайт або мобільний додаток Fry, пише finance.

Замовлення на доставку бакалійних товарів можна розмістити на той же день або на наступний день. Вартість доставки складає $5,95 за замовлення, мінімальна сума замовлення не вказана.

Спочатку продукти будуть доставлятися за допомогою парку самокерованих автомобілів Toyota Prius і Nissan Leaf, що належить Nuro, з водієм для підстраховки за кермом. Але трохи пізніше цієї осені компанія планує замінити їх автономними автомобілями R1, які все ще тестуються в штаб-квартирі Nuro в Каліфорнії. Слід відзначити невелику схожість Nuro R1 з прототипами Firefly, від подальшої розробки яких Google відмовилася в 2017 році.

У чому покупці магазину Fry’s Food Store побачать переваги нового виду доставки, поки що незрозуміло. Зараз для них це пов’язане з деякими незручностями. Якщо раніше кур’єр доставляв продукти прямо до дому, то тепер їм доведеться пройти по тротуару, щоб отримати своє замовлення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%