Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін: ставки єдиного податку можуть зрости, юрособи можуть втратити доступ до «спрощенки»

Середа, 03 травня 2017 14:35

Радник міністра фінансів Яна Бугримова в інтерв’ю агентству «ЛігаБізнесІнформ» розповіла, що наразі немає остаточного рішення щодо способу реформування спрощеної системи оподаткування.

«Є кілька базових сценаріїв, які можуть варіюватися і переплітатися між собою. Перший - це розширення переліку видів діяльності, де обовязковим є використання РРО як спосіб контролю за зниженими доходу. Друге - зміна ставок, щоб, наприклад, оформлення юриста - приватного підприємця не було настільки, як сьогодні, вигідніше, ніж укладення з ним трудового договору, пише FINBalance.

Третій шлях пов`язаний безпосередньо з досить жорсткими рекомендаціями МВФ. Це перш за все виключення можливості юридичних осіб використовувати спрощенку. Є ще четвертий процес, який залежить від перспективи впровадження в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток. Якщо податком буде обкладатися тільки виплата дивідендів, то необхідно буде впроваджувати способи мінімізації ризиків від фактичного розподілу прибутку через виведення коштів на спрощенців», - констатувала Я. Бугримова.

Нагадаємо, нещодавно в МВФ висловили думку, що Україні необхідне «істотне ужорсточення спрощеного режиму оподаткування для малих підприємств, який створює великі можливості для ухиляння від сплати ЄСВ та податків».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%