Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США зняли з Росії частину санкцій

Вівторок, 13 вересня 2016 13:31

США зняли з Росії частину санкцій щодо співпраці з Рособоронекспортом з вертолітного проекту, про це заявив у вівторок спецпредставник президента по Афганістану, директор Другого департаменту Азії МЗС РФ Замір Кабулов, як повідомляє видання «РІА Новини».

Він зазначив, що США витрачають мільярди доларів на поставку афганським властям техніки, в той час як Кабул зацікавлений в російському озброєнні.

«Президент (РФ Володимир Путін) сказав, давайте домовимося, якісь речі ми будемо готові поставляти безоплатно - це стрілецька зброя, боєприпаси. Але провідні технології, за них треба платити. Але цього не відбувається. Американці на це заявляють: ось санкції по Україні, ми не можемо співпрацювати (з РФ щодо поставок зброї Афганістану). Хоча нічого не завадило їм (США) зняти санкції з Рособоронекспорту в частині, що стосується поставки та обслуговування нами ж поставлених вертольотів в Афганістан. Тобто коли захочуть, все можна ", - сказав Кабулів на прес-конференції в МІА« Росія сьогодні».

Але в цілому, зазначив дипломат, США не йдуть на повноформатну співпрацю з РФ «за принципом нехай буде Росії погано». «Але погано буде насамперед афганцям», - сказав Кабулів.

За його словами, американці «самі загнали себе в глухий кут і були змушені зняти частину санкцій». «Без зняття таких санкцій не може бути обслуговування вертольотів», - підкреслив дипломат, говорячи про постачання запчастин до вертольотів, в тому числі роторів.

«Ми за контрактом з американцями ще в позаминулому і попередньому році поставили в Афганістан 63 вертольоти Мі-17. Крім того, в Афганістані було кілька десятків таких вертольотів, поставлених ще Радянським Союзом. Після того як США ввели санкції проти «Рособоронекспорту» ці вертольоти, які вони закупили у нас, щоб віддати афганському уряду, виявилися безгоспними, в тому сенсі, що ніхто не може їх обслуговувати », - пояснив спецпредставник президента РФ.

При цьому він підкреслив, що зараз «Рособоронекспорт» вже може обслуговувати ці вертольоти, але компанія - це «не благодійна організація, вона буде робити це на комерційній основі, як з будь-якою іншою країною».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%