Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізниця» в день аукціону скасувала торги на закупівлю двох міжрегіональних поїздів за 330 млн грн

Четвер, 13 жовтня 2016 08:32

ПАТ «Укрзалізниця» скасувала торги на закупівлю двох п'ятивагонних міжрегіональних швидкісних поїздів з очікуваною вартістю закупівлі 330 млн грн на підставі «неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства - повідомляє INTERFAX.

Згідно з інформацією на порталі електронних закупівель ProZorro, відповідне оголошення з'явилося за кілька хвилин до планованого 12 жовтня аукціону.

Тендерні пропозиції на поставку поїздів подали дві компанії - ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.) і ЗАТ« Харківський вагонобудівний завод », однак рішення про кваліфікацію пропозицій так і не було прийнято до сьогоднішнього дня, коли обидві пропозиції, згідно з оголошенням, відхилені.

Однак, прес-служба «Укрзалізниці» повідомила, що конкурсні торги на закупівлю двох зазначених поїздів скасовані у зв'язку з неможливістю усунути порушення закону України «Про державні закупівлі».

Ці порушення полягають в тому, що один з учасників завантажив в електронну систему торгів не всі необхідні документи, що в свою чергу не дало можливості тендерному комітету провести оцінку конкурсних пропозицій учасників торгів.

«Це підтвердило ДП «Прозорро» у своєму листі. Зокрема в листі зазначено, що з 30 документів, які завантажував Харківський вагонобудівний завод, відображено на веб-порталі prozorro.gov.ua 27 документів», - повідомила «Укрзалізниця».

Згідно з листом ДП «Прозорро», файл «Довідка матеріально-технічна база ...» не встиг пройти синхронізацію з центральною базою даних у зв'язку з великим обсягом інформації і недостатнім часом для перекладу файлів з майданчика до центральної бази даних.

«Для прийняття рішення про скасування зазначених торгів тендерному комітету ПАТ «Укрзалізниця» важливо було мати роз'яснення від ДП «Прозорро», яке підтверджує, що оцінку конкурсних пропозицій учасників зробити неможливо. А відповідно наступний етап процедури закупівлі - аукціон не проведено, так як це суперечить законодавству», - відзначили в «Укрзалізниці».

Як повідомлялося, торги на закупівлю двох міжрегіональних швидкісних поїздів (локомотивної тяги) були оголошені «Укрзалізницею» 5 серпня, пропозиції приймалися до 6 вересня.

Потяги повинні були бути поставлені на адресу ст. Дарниця Південно-Західної залізниці до кінця поточного року.

Згідно з умовами, поїзди повинні бути поставлені до кінця поточного року. Вони повинні мати швидкість 160 км / год на ділянках залізниць зі змінним струмом напругою 25 кВ з частотою 50 Гц і постійним струмом напругою 3 кВ.

У складі поїзда повинен бути один вагон з відкритим салоном першого класу (бізнес-клас), три вагони з відкритим салоном другого класу, в тому числі один - з міні-буфетом, і один вагон другого класу з можливістю перевезення двох пасажирів в інвалідних колясках.

Загальна кількість пасажирських місць в поїзді - 400, в тому числі 128 місць першого класу, 270 - другого.

Термін служби вагонів - 50 років.

Крюківський вагонзавод просив замовника збільшити термін поставки поїздів, проте «Укрзалізниця» відмовила збільшити термін.

Раніше, в кінці березня, «Укрзалізниця» вже оголошувала тендер на закупівлю таких поїздів на 330 млн грн, передбачених її фінансовим планом, однак після декількох переносів термінів проведення 26 червня скасувала його «в зв'язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі».

Це викликало здивування виробника швидкісних поїздів «Тарпан» - КВБЗ, який звернувся за роз'ясненнями до міністра інфраструктури Володимира Омеляну.

У той же час в середині липня за результатами проведених тендерів «Укрзалізниця» уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагона на 303,4 млн грн (у тому числі 13 вагонів-трансформерів).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%