Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

To top
NBU Rate
 

Мінфін посилив відбір банків для виплати зарплат

Monday, 25 January 2016 15:54

 Міністерство фінансів встановило більш жорсткі критерії до уповноважених банків для виплати заробітної плати співробітникам бюджетних установ, пенсій та державної соціальної допомоги. Про це йдеться в повідомленні інтернет-видання «Мінфін».

Кабінет міністрів за ініціативою Міністерства фінансів затвердив відповідні зміни до постанови «Про удосконалення механізму виплати зарплати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги».

У загальний перелік критеріїв вибору уповноважених банків додано, що частка активів банку повинна становити не менше 1% активів банківської системи.

Уповноважений банк повинен володіти облігаціями внутрішньої державної позики в розмірі не менше 20% регулятивного капіталу банку.

На дату проведення конкурсу банк здійснює діяльність на банківському ринку не менше трьох років; а також протягом трьох останніх місяців на момент подачі документів на постійно діючу комісію Нацбанком в банк не застосовувалися заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій і протягом трьох останніх місяців на момент подачі документів банк дотримується економічних нормативів, встановлених Нацбанком.

Уповноважений банк також повинен бути учасником Фонду гарантування вкладів, і не мати фінансової заборгованості перед ним, а також заборгованості по сплаті податків і зборів.

Обов'язково умова, що на момент подачі документів до банку або до власників і пов'язаним особам що не були застосовані санкції Україні, іноземними державами-членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи Євросоюзом протягом останніх 12 місяців.

Постанова передбачає, що банки будуть мати три місяці для досягнення відповідності зазначеним критеріям, а відповідні міністерства, відомства та інші центральні та місцеві органи виконавчої влади - ще один місяць для переходу на обслуговування в уповноважені банки, що відповідають новим критеріям.

Банки, в яких держава володіє часткою більше 75%, призначені уповноваженими банками на постійній основі.

Постановою пропонується міністерствам, центральним та місцевим органам виконавчої влади укласти договори не менш ніж з трьома уповноваженими банками.

Через рік після прийняття постанови набуде чинності ще один критерій відповідності - за кількістю емітованих банком електронних платіжних засобів (платіжних карток) державної багатоемітентної платіжної системи (не менше 10% загальної кількості емітованих банком платіжних карток).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%