Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ощадбанку і ВТБ доручили створити регіональну авіакомпанію

Четвер, 18 жовтня 2018 10:49

Як пише INTERFAX.RU, Уряд РФ доручив Ощадбанку і ВТБ створити авіакомпанію для регіональних перевезень, пише газета "Ведомости" у четвер з посиланням на кілька джерел, в тому числі близьких до одного з цих держбанків.

Доручення було дано на початку 2018 року, зараз створюється бізнес-план і розробляється вигляд майбутньої авіакомпанії. Яка буде доля обох банків і хто ще може стати акціонером нової компанії, поки не відомо.

Авіакомпанію створять не раніше 2019 року. Її пасажиропотік планується на рівні шести-десяти мільйонів чоловік в рік, кажуть співрозмовники "Ведомостей". У Росії понад десять мільйонів пасажирів на рік перевозять група "Аерофлот" (50,1 млн у 2017 році) і S7 Group (14,3 млн). Найбільша регіональна авіакомпанія - "Ямал" - перевезла у 2017 році 1,8 млн осіб, а за січень-серпень цього року - 1,4 млн.

Консультантом проекту обрана Bain & Company, кажуть двоє співрозмовників видання. Згідно з сайтом держзакупівель і "СПАРК-Інтерфаксу", Ощадбанк і ВТБ у вересні в один день уклали з Bain контракти на консалтингові послуги на однакові суми - по 55,47 млн ​​руб кожен. Документація тендера на держзакупівлі не публікувалася, розміщені тільки повідомлення про укладення договорів. Роботу Bain повинна закінчити до 31 грудня. З урахуванням проекту Bain буде визначено склад аеропортової мережі для авіакомпанії, які саме будуть аеропорти (грунтові для малої авіації або в великих містах для магістральних судів), які судна сформують флот, говорить один зі співрозмовників газети.

Регіональні перевезення (між містами Росії, минаючи Москву) стали однією з тем травневого указу президента Росії Володимира Путіна: він доручив до 2024 року довести їх частку у внутрішніх перельотах до 50%. У 2017 році вона становила всього 23%, розповідав професор ДержНДІ цивільної авіації Олександр Фрідлянд. Для виконання указу регіональні перевезення треба буде збільшити втричі, через те, що польоти з Москви теж будуть зростати. У квітні Росавіація оцінювала витрати у 2018-2024 роках на виконання указу в 182,4 мільярда рублів, у тому числі 113 млрд рублів - на відновлення мережі аеродромів. В кінці вересня Росавіація повідомила, що план включає 65 аеропортів (в тому числі 38 - на Далекому Сході), на їх реконструкцію буде потрібно 166 млрд рублів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%