Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані податкова амністія

Четвер, 18 жовтня 2018 11:51

З 1 січня 2019 року в Казахстані почнеться податкова амністія для малого і середнього бізнесу. Захід дозволить поповнити бюджет і знизити навантаження на бізнес, розповів міністр фінансів Аліхан Смаїлов в уряді, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

На реалізацію Послання Президента виділять 1,8 трлн тенге

«Дана амністія проводиться, з одного боку, для того щоб поліпшити бізнес-клімат, ділову атмосферу в нашій країні, з іншого боку, щоб дати можливість все-таки заплатити податки для малого та середнього бізнесу», - зазначив Аліхан Смаїлов.

За даними Мінфіну, зараз близько 90 тис. Суб'єктів МСБ мають заборгованість на суму 294 млн тенге, що не погашена станом на 1 жовтня поточного року.

«Дається можливість сплатити основні зобов'язання по податках, які є на 1 жовтня. Якщо вони протягом наступного року сплатять заборгованість перед бюджетом, тоді держава бере на себе списання пені та штрафів, стосується тільки пені та штрафів. Таким чином, з одного боку, бюджет буде поповнюватися, а з іншого боку, ми знижуємо тягар зобов'язань перед бюджетом у вигляді штрафів і пені, для того щоб бізнес все-таки зміг сплатити та далі продовжувати свою діяльність. За попередніми підрахунками, будуть списані близько 111 млрд тенге пені та 5,8 млрд тенге штрафів за умови погашення основного боргу 178 млрд тенге до 31 січня 2019 року », - розповів Аліхан Смаїлов.

За словами глави Мінфіну, амністія не торкнеться виробників підакцизної групи, нафтовиробників і лжепредприятия.

Нагадаємо, Нурсултан Назарбаєв доручив приступити до податкової амністії для малого і середнього бізнесу. Зокрема, було обговорено, що пені та штрафи почнуть списувати з 1 січня наступного року. При цьому глава держави зазначив, що мова йде про тих суб'єктах МСБ, які сплатили основну суму податку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%