Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Більше 40 тис. квартир введуть в Астані до 2021 року

Четвер, 16 лютого 2017 14:15

Акім Астани Асет Ісекешев відзвітував перед городянами за рішенням проблеми забезпечення житлом, передає кореспондент МІА «Казінформ».

За його словами, з 2017 по 2021 планується ввести в експлуатацію більше 40 тисяч квартир. «З них за рахунок бюджетних коштів через управління будівництва більше 8 тисяч квартир, орендних - 2 тисячі 300, кредитних - 6 тисяч та інші квартири - по 7-8 тисяч на рік будуть здаватися, починаючи з наступного року. Таким чином, 8 тисяч за рахунок бюджетних коштів, решта - приватні забудовники, але ми будемо допомагати їм мережами, та інститут розвитку держави буде допомагати їм фінансуванням. Завдяки пільговому іпотечному кредитуванню, завдяки механізму Жилстройсбербанку ціновий діапазон планується від 230 до 300 тисяч тенге. Насамперед будуть забезпечені ті люди, які стоять в черзі», - сказав він на звітній зустрічі.

Голова адміністрації міста зазначив, що коли в 2007 році в черзі стояло 7 тисяч осіб, то зараз їх кількість досягла 44 тисяч осіб. Тільки в минулому році 6 тисяч осіб встали в чергу. «Звичайно, відразу забезпечити житлом - це дуже складно. Тому, як ви знаєте, за дорученням Глави держави уряд ухвалив програму житлового будівництва «Нурли жер», яка передбачає можливість для всіх городян поліпшити свої житлові умови. Ми працюємо над цією програмою в межах міста», - додав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%