Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

NYT: Флінну перед відставкою представили план по зняттю санкцій з Росії

Понеділок, 20 лютого 2017 10:45

На початку лютого в офіс Майкла Флінна, який обіймав посаду помічника президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки, були передані пропозиції щодо нормалізації відносин між Україною і Росією і по зняттю санкцій з Москви, пише РІА Новини з посиланням на видання New York Times.

Документ був представлений в офіс Флінна за тиждень до його відставки. Газета відзначає, що план мирного врегулювання, який стосується Москви і Києва, підготував український депутат Андрій Артеменко. Папери передали юрист президента Майкл Коен і партнер Трампа по бізнесу Фелікс Сетер.

За даними видання, Артеменко вважає, що Трамп може підтримати план про мир на Україні. Серед пунктів документа – «виведення російських сил» зі сходу країни, а також проведення референдуму про можливість передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років.

New York Times пише, що Артеменко також заявив про наявність у нього доказів причетності президента України Петра Порошенка до корупції (в тому числі назви компаній, дані про безготівкові перекази коштів), які можуть призвести до його відставки.

Депутат зазначив, що його пропозиції отримали підтримку з боку високопоставлених помічників російського президента Володимира Путіна, зазначає газета.

New York Times пише, що поки неясно, наскільки серйозно Білий дім сприйме ці пропозиції. При цьому дії Артеменко викликали різку реакцію Києва: посол України в США Валерій Чалий заявив, що депутат «не має права представляти від української сторони будь-якого роду альтернативні плани мирного врегулювання владі інших країн, в тому числі адміністрації США».

Майкл Флінн пішов у відставку 14 лютого через скандал навколо його розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%