Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп посилив політику щодо Росії - WSJ

Вівторок, 07 березня 2017 12:15

Тепер Європа радіє, а не тремтить, - ніякої угоди з Кремлем не буде, зазначає газета.

Президент США Дональд Трамп зробив несподіване посилення відносно Росії, що викликало схвалення у ряду союзників в Євросоюзі, пише Корреспондент.net з посиланням на Wall Street Journal.

«Обрання Трампа зустріли в Росії радістю, а в Європі - з трепетом ... Але за шість тижнів емоції і там, і там почали змінюватися на протилежні», - пише видання.

Газета нагадує, що «радісні настрої» в Росії були пов'язані з тим, що під час кампанії Трамп висловлювався про Кремль в примирливому тоні і критикував НАТО і Євросоюз.

Тепер же, після вступу Трампа на посаду американського президента, він вибрав собі кількох високопоставлених членів адміністрації, які просувають жорсткий курс щодо Кремля.

До того ж сам Трамп недавно назвав себе фанатом НАТО і говорив в схвальному тоні у зверненні до Конгресу минулого тижня.

«Тим часом Європа аплодує зміні, а Москва тривожиться. Європейські дипломати заявили: їх запевнили, що США не «продадуть» Росії Східну Європу і Україну шляхом визнання розширеної сфери впливу Москви», - йдеться у статті.

WSJ наводить слова високопоставленого дипломата ЄС, який говорить, що Брюссель і Вашингтон значно просунулися до вироблення єдиної позиції.

«Ніхто не приніс відчуття, ніби США укладають з Росією якусь «велику угоду», - сказав дипломат після консультацій у Вашингтоні.

Газета зазначає, що Кремль вже зменшує надії на зближення з США або на пом'якшення американських позицій.

Кремленологи із США, пише газета, стверджують, що ґрунтовне «перезавантаження» відносин з Росією завжди була складним завданням, оскільки Путін її не хоче.

«Кремль давно запевняє, що США намагаються змістити Путіна, і перед виборами нагнітає антиамериканізм, щоб захиститися від звинувачень у підтасовуванні», - кажуть кремленологи.

Видання також наводить позицію тих, хто сумнівається в довгостроковій перспективі «антиросійської» політики Трампа.

«Повідомлення про смерть ініціативи Трампа щодо Москви передчасні. Це була ідея-фікс його зовнішньополітичного підходу, попри той факт, що його кабінет і політичний істеблішмент налаштовані проти неї», - сказав Ендрю Вейсс, віце-президент з досліджень Carnegie Endowment for International Peace.

Однак Пол Сондерс, виконавчий директор Center for the National Interest, вважає, що відносини між Кремлем і Білим домом незабаром загостряться.

«Коли Трамп каже, що хоче поліпшити відносини, то йому дуже важливо зробити це з позиції сили. А російській стороні таке, очевидно, не сподобається», - вважає експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%