Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Fitch не побачили нічого революційного в поправках до санкцій проти Росії

Середа, 01 листопада 2017 14:14

Поправки до санкцій США проти Росії, які були опубліковані 31 жовтня, не несуть нічого революційного, вони тепер поширюються на деякі проекти компаній РФ за кордоном, заявив директор групи з природних ресурсів і сировинних товарів Fitch Ratings Дмитро Маринченко, пише РИА Новости.

"У поправках до четвертої директиві про технологічні санкції в нафтовій галузі, опублікованих 31 жовтня, немає нічого революційного - оновлена ​​директива містить як положення, прийняті у вересні 2014 року, так і ті новації, які були прописані в новому законі про американських санкції - закон був підписаний (президентом США Дональдом - ред.) Трампом в серпні 2017 року », - заявив Маринченко РИА Новости.

Він також зазначив, що поправки містять всього два уточнювальних пункти: під санкції тепер підпадають не тільки проекти на території Росії (глибоководні, арктичні та сланцеві), частка участі російських подсанкційних компаній в яких перевищує 33%, але і проекти подібного штибу за кордоном; також ці проекти повинні бути ініційовані не раніше 28 січня 2018 року.

"Це означає, що реалізуються в даний момент проекти під санкції не потрапляють - в тому числі проекти" Лукойлу "на шельфі Румунії та Гани, а також проекти" Роснафти "в Венесуелі", - уточнив Маринченко.

Також, на думку Fitch, обмеження частки російських держкомпаній на рівні 33% залишає теоретичну можливість для участі навіть в нових проектах. "Поріг 33% не є критичним, і закон хоч і обмежує, але не унеможливлює участь російських компаній в нових нафтогазових проектах за кордоном", - підсумував Маринченко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%