Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Безпілотники будуть випускати в Казахстані

Середа, 23 травня 2018 15:58

Безпілотні військові літальні апарати з можливістю вертикального зльоту будуть виробляти в Казахстані, передає кореспондент МІА «Казінформ».

К-310 - багатоцільовий безпілотник. Він спроектований національною компанією «Қазақстан ғариш Сапари». Його сьогодні представили на міжнародній виставці озброєнь «KADEX-2018».

«У Казахстані поки не проводиться такий тип безпілотних літальних апаратів. Модель називається "конвертоплан". Він піднімається в повітря вертикально, як звичайний квадракоптер, а, вже набравши висоту, включається маршовий двигун, і він летить у напрямку. Є літакового типу безпілотники і є квадракоптери. Він більше відноситься до вертолітного типу. Може нести на собі вантаж до 1,5 кг. Може виконувати відеознімання в інфрачервоному режимі, аерофотознімання, в залежності від завдань. Більше орієнтована дана модель для використання в силових структурах - ведення розвідки, прикордонних служб, для супроводу цілей. Тривалість польоту може тривати 1,5 години », - розповів виконувач обов'язки директора Центру системи високоточної супутникової навігації« Қазақстан ғариш Сапари »Дмитро Зернов.

За його словами, в Казахстані такі безпілотні літальні апарати ще не використовуються. Цю модель виставили для того, щоб показати, де можна використовувати.

За його словами, класичні безпілотні літальні апарати злітають з катапульти. Казахстанська розробка злітає за принципом квадракоптера. Крім цього, зазначив Дмитро Зернов, казахстанський безпілотник варто в два рази дешевше, ніж класичні безпілотники.

«Ціни у нас варіюються від 6-7 млн ​​тенге і вище, залежно від корисного навантаження. На ринку безпілотні літальні апарати коштують 12-15 млн, 30 млн і вище », - уточнив він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%