Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«ЛУКОЙЛ» припинить буріння на Таймирі через безперспективність, Росія

Вівторок, 19 червня 2018 11:46

Як пише INTERFAX.RU - "ЛУКОЙЛ" прийняв рішення не продовжувати буріння на Східно-Таймирському ділянці через безперспективність.

"Ми прийняли рішення демонтувати та вивезти бурову. Ми вважаємо, що пробурена свердловина і наявна сейсміка не дають підстави вважати, що там є нафтогазова провінція", - повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу" президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов.

"Ми поки залишимо за собою ліцензію для проведення вже камеральної роботи без буріння додаткової свердловини", - додав він.

Буріння першої розвідувальної свердловини на сухопутному Східно-Таймирському ділянці почалося навесні 2017 року. Свердловина бурілась на глибину приблизно 5,5 тис. Метрів. Свердловина була вертикальною, складної шестиколонний конструкцією. У березні глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов визнав, що за підсумками буріння компанія не змогла знайти промислово значущих запасів вуглеводнів. Проте, "ЛУКОЙЛ" мав намір продовжити вивчення цієї ділянки.

Тим часом "Роснефть" повідомляла, що на сусідньому зі Східно-Таймирським ділянкою НК виявила запаси нафти частково в акваторії Хатангского затоки, частково на суші з сумарними запасами в 80 млн тонн.

"ЛУКОЙЛ" в IV кварталі 2017 року списав близько 9 млрд рублів витрат на буріння "сухих" свердловин, в першу чергу, на буріння свердловини на Східно-Таймирському ділянці в районі Хатангскої затоки, повідомляв перший віце-президент компанії Олександр Матицин на Дні інвестора в Лондоні.

Головдержекспертизи вже схвалила "ЛУКОЙЛу" інженерні вишукування для підготовки буріння двох нових розвідувальних свердловин на Східно-Таймирському ділянці. І колишній міністр природних ресурсів і екології Сергій Донський в травні говорив, що на початку наступного року може продовжити буріння на Східно-Таймирському ділянці.

Площа Східно-Таймирського ділянки становить 13 тис. кв. км, а його ресурсний потенціал оцінювався дуже скромно: 4,5 млн тонн нафти й 9,3 млрд кубометрів газу по категорії D2.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%