Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Алмати запустили завод, який не має аналогів в СНД

Вівторок, 19 червня 2018 12:49

В рамках реалізації ініціативи «50 проектів-драйверів розвитку Алмати» в Індустріальній зоні мегаполісу відбулося технічне відкриття заводу з виробництва інженерних систем захисту транснаціональної корпорації Tokyo Rope Manufacturing. Підприємство введено коштом японських інвестицій, пише kapital.kz.

Яким мегаполісу Бауиржан Байбеков зазначив, що запуск високотехнологічного заводу є реалізацією доручення президента країни Нурсултана Назарбаєва щодо залучення іноземних інвестицій і створення інноваційних виробництв на території республіки.

На новому підприємстві встановлено унікальне за технічними параметрами устаткування, призначене для випуску буросвайних анкерів, високоміцних металевих тросів, сталевих оцинкованих сіток для гірських і кар'єрних робіт. Потужність заводу - понад 17 тис. тонн сталевої продукції на рік.

Голова ради директорів Tokyo Rope Manufacturing Шігето Танака зазначив, що Алмати став відправною точкою для поширення передових японських технологій по всьому регіону.

«Після запуску першої фази проекту в 2016 році продукція заводу Tokyo Rope Almaty вже використовується в країнах СНД і Перської затоки, в тому числі для реалізації великого проекту в Саудівській Аравії. Продукція локалізованого в Алмати заводу була застосована і для зміцнення річища річки Есентай, автодороги до Великого Алматинского озера, канатної дороги Медеу - Шимбулак і греблі "Миң жилқи". Я впевнений, що проводиться сьогодні спільна робота додасть імпульс для припливу нових японських інвестицій в Казахстан », - сказав Шігето Танака.

Японська компанія заснована понад 130 років тому і є світовим лідером у виробництві сталевих канатів. В Tokyo Rope також спеціалізуються на проектуванні, виробництві та монтажі захисних споруд проти селів, лавин, обвалів, каменепадів. Канати японської фірми використані в будівництві 12 з 20 найбільших у світі мостів.

«В цілому в Індустріальній зоні Алмати сьогодні реалізуються понад 40 великих вітчизняних та іноземних проектів у сферах будівельної, фармацевтичної, хімічної, харчової та легкої промисловості. У поточному році планується ввести 9 нових проектів, в тому числі завод з виробництва кабельно-провідникової продукції російської компанії КМК Investment, казахстансько-китайське підприємство Asia Steel Pipe Corporation з виробництва сталевих зварних труб великого діаметра для транспортування нафти, газу, води та нафтопродуктів », - додали в прес-службі акімату Алмати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%